top of page
Search

Ziemas čempionātā - Gustafssone un Rībens

Ar lidsabiedrības “Turkish Airlines” atbalstu, vienkop sanākot 90 spēlētājiem, Turcijas golfa kompleksā Titanic GC, kas atrodas Belekā, aizvadīts 10. Latvijas amatieru čempionāts. Vienlaikus tika izcīnīts arī 15. Vidzemes ziemas čempionāta kauss.

Latviešu golfa spēlētājs ir noilgojies pēc kārtējās sezonas un vēlas atgūt to, kas iekavēts COVID19 ēnā. Tikai tā var izskaidrot iespaidīgo spēlētāju skaitu, kas mēroja ceļu uz siltajām zemēm Turcijā. Protams, kārtējo reizi jāsaka paldies arī šo sacensību krustēvam un organizatoram Aināram Počam, kas neatlaidīgi ziemas laikā uztur Latvijas golfa ugunskurā dzirksteli. Šajā gadījumā runa jau ir par ugunskuru... Par Latvijas čempioni ziemas formātā, trīs dienās nospēlējot laukumus, attiecīgi ar 74, 81 un 71 sitienu, par uzvarētāju kļuva Katrīna Jana Gustafssone. Otrā ar 97,99 un 94 sitienu pūru – Ieva Masaļska, trešā – Anda Vaišļa (98,99,94). Dāmu konkurence bija solīda – 19 spēlētājas. Reizē ar apsveikumiem par uzvaru, Latvijas golfa federācija uzteic Katrīnas mērķtiecību – šajos gados sakrātā meistarība golfa laukumos, viņai palīdzējusi iegūt mācību maksu vienā no ASV augstskolām. Tas nozīmē – ar golfa palīdzību tikt pie labas izglītības.


Kungu cīņās par čempionu kļuva juniors Andris Rībens – 73,81 un 81 sitienu, otrais – Tomass Priede – 79, 92, 76, trešais aiz abiem jauniešiem – Normunds Sams (84, 84, 84). Kungu ieskaitē piedalījās 71 spēlētājs. Vienlaikus tika vērtēta arī kopējā ieskaite pa HCP grupām neto ieskaitē: vērtējumā no 0-12 uzvarēja Andris Rībens, no 13 līdz 24 labākais bija Gatis Truksnis, bet no 25 līdz 36 labākā izrādījās Aija Orniņa. Atsevišķa ieskaite tika izveidota golfa iesācējiem, kur sumināta tika Agate Kauliņa.


Vidzemes čempionāta ieskaitē, kas notika ekspedīcijas pirmajā dienā, sitienu spēlē dāmu konkurencē abās ieskaitēs (sitienu spēle un HCP neto), uzvarēja Marija Didjē (91), bet kungiem – sitienu spēlē labākais Jānis Vaišļa (82), HCP neto vērtējumā izcilnieks – nenogurdināmais veterāns Andris Staklis (69).



119 views

Recent Posts

See All
bottom of page